Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy kedd este a köztévében szokatlan interjút készítettek Karácsony Gergellyel: a műsorvezetőnő az interjú jelentős részében a főpolgármester közlekedési szokásairól kérdezett, valamint hosszan vitázott a politikussal arról, vajon az elmúlt időben hívták-e őt a közmédiába.

Az interjút egyébként élesen kritizálta Török Gábor politológus, de még Fürjes Balázs fideszes államtitkár is. A Magyar Újságírók Országos Szövetségének álláspontja szerint pedig a műsorvezetőnő megszegte a sajtótörvényt.

Fürjes Balázs on Twitter

Jó,hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjú-több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően.Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét,de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé.

hirdetés

A Magyar Narancs utánanézett, ki is pontosan a Karácsony-interjút készítő nő. A portál azt írja, hiába kutakodtak Mészáros után az MTVA archívumában, szinte semmit nem találtak, annak ellenére sem, hogy a médiavállalatokat törvény kötelezi az impresszum közzétételére.

Ahogy a lap írja, Mészáros Kata korábban a Rákosmente TV-nél dolgozott, amiről a csatorna weboldala is árulkodik. A társaság YouTube-csatornájára feltöltött első videójában még ő szerepel, mint a mai napig is futó Krónika című hírműsor bemondója.

A Rákosmente Tv ugyan egy magánszemély tulajdonában van, de egyik fő finanszírozója a XVII. kerület önkormányzata: tavaly például havi egymillió forintért rendeltek az orgánumtól műsorokat, fotókat, videókat. Rákosmente 2002 óta megszakítatatlanul fideszes irányítás alatt áll. Mészáros pedig az önkormányzat egyik alpolgármesterének, a helyi Fidelitas alelnökének, Füzesi Péternek a felesége, a politikus vagyonnyilatkozatában Füzesiné Mészáros Kataként szerepel.


hirdetés