A katolikus egyházfőnek sűrű programja lesz, többek között találkozik a miniszterelnökkel, püspökökkel, szegényekkel, menekültekkel és fiatalokkal, illetve beszédeket is mond.


Ferenc pápa április 28. és április 30. között Magyarországra látogat - jelentette be hétfő délben a Vatikán.

A pápa korábban 2021. szeptember 12-én járt Budapesten, amikor a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét mutatta be a Hősök terén.

A katolikus.hun közölt program szerint a pápát magyarországi látogatásán Novák Katalin ünnepélyesen fogadja a Sándor-palota előtti téren pénteken, majd a szentatya udvariassági látogatást tesz a köztársasági elnöknél a Sándor-palotában. Ezt követően találkozik a miniszterelnökkel, majd az állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel a Karmelita kolostor épületében, az eseményen a pápa beszédet is mond.

A pápa péntek délután találkozik püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal a Szent István-bazilikában, ahol szintén beszédet mond.

Szombaton többek között

Vasárnap délelőtt szentmisét tart a Kossuth Lajos téren, és találkozik például az egyetemi és kulturális élet képviselőivel. A pápa hivatalos búcsúztatása a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lesz vasárnap késő délután.

"Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye egész közössége örömmel értesült arról, hogy Ferenc pápa április 28. és 30. között Magyarországra látogat, és külön öröm, hogy a pápával tartandó találkozások színhelye Budapesten lesz" - reagált Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a pápalátogatás hírére.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!