A 30 éves férfi februárban vette fel a nyereményt. Azóta rohamtempóban költi a pénzt, és szerdán megint a bankban járt.


A bankból kifelé jövet fotózták le Amerika legújabb milliárdosát, írja a New York Post, ahol a fotókat is közölték. A 30 éves Edwin Castro nyerte még novemberben az amerikai lottó történetének legnagyobb fődíját. Igaz, a 2 milliárd dollár (676 milliárd forint) több mint felét elbukta a kifizetés módja miatt, de így is megtarthatott a pénzből 997 milliót (337 milliárd forint).

A Powerball esetében ugyanis a teljes nyereményalapot csak abban az esetben veheti fel a nyertes, ha részletekben kéri a kifizetést, ami Castrónál 29 év alatt történt volna meg évi részletekre bontva. Ehelyett a kaliforniai férfi februárban inkább az azonnali készpénz mellett döntött.

A lottómilliárdost szerdán fotózták le, ahogy elhagyja a Chase bank fiókját, kezében egy borítékkal. A teljesen hétköznapian öltözködő milliárdos ezután bepattant nemrég vásárolt, 250 ezer dollárt (85 millió forint) érő Porschéjába a kísérőjével együtt, majd elhajtottak a helyszínről.

Edwin Castro a nyeremény felvétele óta már két, több millió dollár értékű ingatlant is vásárolt Kaliforniában: a cikkünk borítóképén is látható Hollywood Hills-i ingatlanért 25,5 millió dollárt (8,6 milliárd forint), míg a San Gabriel-hegyekre néző kúriáért 4 millió dollárt (1,3 milliárd forint) szurkolt le.

A drágább luxuslakás 1250 négyzetméteres lakóterületén többek között öt hálószoba, hét fürdőszoba, saját borospince, mozi, fitnessterem és úszómedence szolgálja a kényelmet. A kisebb kúriát a szülővárosában vásárolta a férfi, nem messze attól a benzinkúttól, ahol a nyertes szelvényt feladta.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!