A diák a többiektől elkülönítve vizsgázott és egy kifejezetten neki készített feladatlapot kapott.


Etikai eljárás indult a Budapesti Corvinus Egyetem két munkatársa ellen - írja a 444 egy, az egyetem szakszervezeti tagjainak zárt csoportjában közzétett bejegyzés alapján.

Az eljárásokat a poszt szerzője, Ádám Zoltán, a Corvinus Közgazdasági Intézetének docense kezdeményezte, mert tudomására jutott, hogy téli vizsgaidőszakban

Ádám Zoltán azt is írja, hogy

Ádám azt írja, három munkatárssal szemben kezdeményezett etikai eljárást, a poszt megírásáig ez két munkatárs ellen el is indult.

A Corvinus etikai kódexe kimondja, hogy "etikai vétséget követnek el azok, akik teljesítményértékeléskor nem pártatlanul járnak el" és akik "előnyös vagy hátrányos elbírálást alkalmaznak" vagy megkülönböztetnek bárkit. Az egyetem etikai bizottsága vizsgálja a hozzá beérkező, névvel ellátott és azonosításra alkalmas bejelentéseket.

A vizsgálattal kapcsolatban a 444 kereste a Corvinus Egyetemet is.

a bejegyzés állításaira lényegében nem reagált: "A Budapesti Corvinus Egyetem működésének alapelve, hogy oktatói az ország legjobb gazdaság- és társadalomtudományi szakembereinek képzése során nemcsak szakmai felkészültségük, hanem etikus magatartásuk terén is az élen járjanak. Az Egyetem és a Hallgatói Önkormányzat vezetése, valamint az etikai előírások betartásáért felelős független egyetemi testületek szigorúan fellépnek annak érdekében, hogy biztosítsák az etikai normák érvényesülését" - áll az egyetem válaszában.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!