Orsolya átértékelte életét párja halála után, terepmintás ruhára cserélte a fehér köpenyt.


Kozár Gábor tűzszerész 2016 júliusában három társával együtt meghalt a Hortobágyon, miközben egy bombát próbáltak hatástalanítani. A detonáció teljesen váratlan volt: a hivatalos jelentés szerint a bombában lévő robbanóanyag szerkezetében – a több évtizednyi szunnyadás során – olyan kémiai változások indultak meg, amelynek következtében az eszköz instabillá vált, ez okozhatta a robbanást. Gábor felesége, Orsolya ápolónőként dolgozott, de a tragédia hatására úgy döntött, pályát változtat – számol be a Blikk.

Az özvegy elmesélése szerint amikor a férje kollégái megjelentek a lakásánál, hogy a hírt közölték, az olyan volt, mint a hollywoodi filmekben. „Csak álltam ott, azt sem tudtam, odamenjek-e a helyszínre, vagy otthon maradjak, egyáltalán mit tudnék ott csinálni...” – mesélte Orsolya.

Mint mondta, ezután elkezdett azon gondolkozni, mit szeretett férje annyira a hivatásában.

Aztán idővel mégis tűzszerész lett... és imádta minden percét, nemcsak munka volt számára, ez volt a hobbija is. Csodáltam, ahogy állandóan képezte magát, ahogy beszélt a gyújtószerkezetekről, de – mint a tűzszerészek többsége – soha nem beszélt arról, mennyire veszélyes ez a foglalkozás” – tette hozzá.

Hamarosan azonban úgy döntött, ő maga is katonának áll, így tisztelegve férje emléke előtt.

– mesél pályaváltásáról Orsolya. Most a honvédség egészségügyi kiképző bázisán dolgozik, a katonákat tanítja a harctéri sebesültek ellátásra. Elmondása szerint minden nap érzi, hogy nem csak a véletlen sodorta erre a területre.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!