Az óvoda ügyvédje szerint magyar viszonylatban abszurd a kártérítés összege. Az is elképzelhető, hogy az intézmény a kormánytól kér majd segítséget.


Rekordösszegű, 265 millió forintos kártérítést, és havi 1 millió 800 ezer forintos járadékot ítéltek meg egy lebénult fiú családjának, derült ki az RTL Híradójából. Az akkor 3 éves gyerek 2013-ban az óvodában nyelt félre egy répadarabot. Hiába értek oda gyorsan a mentők, addigra olyan súlyos oxigénhiányos állapotba került, hogy újra kellett éleszteni. Bár túlélte, de végtagjai lebénultak és értelmileg is sérült. A bíróság szerint ez elkerülhető lett volna, ha a gyerekek kulturált körülmények között tízóraiznak.

Üres a fővárosi óvoda udvara, a gyerekek az épületben vannak. 11 éve azonban a szabadban tízóraiztak, állva. Egy három éves kisfiú félrenyelt egy répadarabot, ami megakadt a torkán. Az óvónő próbált segíteni, de nem tudott. Riasztották a mentőket, addigra a gyereket újra kellett éleszteni. Sikerült, de a hosszú oxigénhiányos állapot miatt lebénult és értelmileg is súlyosan sérült, 24 órás felügyeletre szorul.

A család élete tönkrement, a szülők elváltak, az anya beteg fiával Németországba költözött. A pert hét éve indították az óvoda ellen. A felelősséget - azzal, hogy kulturált étkezéssel a baleset elkerülhető lett volna - a bíróság már korábban megállapította. Ma a kártérítés összegéről született jogerős döntés.

A tanácsvezető bíró tételesen sorolta, mekkora összegű kártérítés illeti a családot. Összesen 265 millió forint, valamint havi 1 millió 800 ezer forintos járadék. A családot képviselő ügyvéd szerint az összeg több tényező miatt lett ilyen magas. Eközben az óvodát képviselő ügyvéd szerint magyar viszonylatban abszurd a kártérítés összege.

Az RTL Híradó riportját itt lehet megnézni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!