A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség megalapozottnak ítélte a Szolnoki Törvényszék nem jogerős elsőfokú ítéletét, amellyel 14 év szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, akit az ügyészség szexuális erőszak, szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolt - számolt be közleményében az ügyészség.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi ellen azért indult büntetőeljárás, mert 2017 februárjától decemberig rendszeresen szexuálisan molesztálta lányát. A vádlott ugyanakkor nemcsak a kislányt, hanem két évvel idősebb fiútestvérét is bántalmazta.

A gyerekek sérelmére elkövetett bűncselekményre úgy derült fény, hogy a kislány megsérült a bántalmazás miatt és ezt az iskolában a tanárai észrevették. Ennek kivizsgálása közben merült fel a – sokkal súlyosabb - szexuális bűncselekmények gyanúja az apával szemben.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője részben felmentés, részben enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést.

A Szolnoki Törvényszék a vádlott letartóztatását az ítélet kihirdetését követően fenntartotta, amely ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a letartóztatás megszüntetése érdekében.

hirdetés

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mind a letartóztatás fenntartásáról szóló végzés, mind az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.


hirdetés