Csütörtökön délelőtt 10 óra 30 perc körül Budapesten a kispesti Deák Ferenc utcában két férfi egy babakocsit toló anyuka nyakából kitépte a nyakláncát.

A támadás következtében az édesanya a babakocsira esett, ami felborult, és a kisgyerek kiesett a kocsiból. Az esés következtében az anya és gyermeke is megsérült

- írja a Police.hu.

Az esetet látva a nő segítségére sietett egy szemtanú, ezért a támadó elszaladt és a láncot eldobta. Ezt követően társa kocsijába beszállt, és elmenekültek.

A két férfi egy órával később a IX. kerületben, a Határ úti villamosmegállóban próbált meg hasonló módszerrel megszerezni egy nyakláncot. A villamosra szállt fel egy nő, amikor a nyakából kitépték a nyakláncát. A nő a támadást követően megnyomta a jármű vészjelzőjét, ezért a villamosvezető és egy utas a segítségére sietett. A támadó a helyszínről elfutott, a megszerzett nyakláncot menekülés közben eldobta, majd társával együtt autóval elhajtottak.

hirdetés

A 26 éves B. Gyulát a XX. kerületben egy körzeti megbízott fogta el, társát a 24 éves H. Sándort pedig szintén aznap délután fogták el a ferencvárosi nyomozók IX. kerületi lakásán. A két férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Nem a nyaklánctépők időszaka volt az elmúlt hét:

a rendőrség hivatalos honlapja beszámol egy másik, május 18-i esetről is, amikor Újpesten tépte le a nyakláncot egy nő nyakából egy 18 éves férfi. Lakossági bejelentésnek köszönhetően a járőrök hamar megtalálták az elkövető autóját, aki gyakorlatilag "belefutott" a hatóság karjaiba.

Az újpesti rendőrök a helyszínen elfogták a 18 éves O. Jánost és társát a 31 éves T. Barbarát akiket a kerületi rendőrkapitányságra vittek. Kiderült, hogy a férfi nem sokkal korábban szintén megpróbált elrabolni egy láncot, de akkor nem járt sikerrel. A rendőrség ebben az esetben is lopás bűntettének gyanújával hallgatta ki a tetteseket.


hirdetés