Az elképesztő esetről felvétel is készült. A cserbenhagyó sofőrt még mindig keresik.


Nyilatkozott az RTL Híradójának az anyuka, akit babakocsis kisfiával majdnem elgázolt egy autós a zebrán a budapesti Nagykőrösi úton.

Akkor indult el a túloldalra, amikor látta, hogy a balról érkező átengedi, ahogy mondja naiv módon azt hitte a jobbról érkező is meg fog állni. Nem így lett, néhány centin múlt csak a tragédia.

– mondta el a Híradónak az édesanya.

Kanizsai Fanni pénteken délután fél ötkor az esőben hazafelé tartott a kisfiával, amikor belekeveredtek az életveszélyes helyzetbe. Azt mondja, minden pillanatok alatt történt.

„Néztem jobbra, még láttam, hogy messze van, még túl volt a buszmegállón és elindultunk, ekkor léptünk le a zebrára. Viszont folyamatosan néztem az autóst emiatt, mert láttam, hogy nem fog talán megállni, és naivan bíztam benne, hogy talán még lelassít vagy ilyesmi” – tette hozzá.

A budapesti autósok oldalán megjelent felvételen úgy tűnik, a sofőr a váratlan helyzet ellenére a kormányt sem rántotta el, majd mintha semmi sem történ volna, továbbment.

Csörgő László vezetéstechnikai trénes szerint „[az autósnak] kellett volna látni azt, hogy a gyalogosnak megadják az elsőbbséget, ott a gyalogátkelőhely, és nem megyek tovább amikor esetlegesen megtörtént a baleset, ez egy nagyon súlyos dolog.”

A rendőrség cserbenhagyás miatt indított vizsgálatot. A sofőrt még keresik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!