Egy bejelentés és egy feljelentés is érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója ellen az Origón megjelent cikke miatt - tudta meg a Népszava.

Mint megírtuk, óriási felháborodást váltott ki a miniszteri biztos írása, amelyben Soros György gázkamrájának nevezte Európát. Ezután sorra jelentek meg a tiltakozások, így Izrael magyarországi nagykövetsége, az amerikai nagykövetség, több rabbi és közéleti személyiség, valamint a saját munkatársai is elítélték Demetert a publikáció miatt. Demeter Szilárd egy nappal később visszavonta az írást és törölte magát a Facebookról.

A rendőrség most a bejelentést és a feljelentést is vizsgálja, bár azt egyelőre nem tudni, hogy ki és milyen tartalommal tette ezeket.

Tartalmukról a Budapesti Rendőr-főkapitányság nem közölt részleteket.

hirdetés

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke hozzátette, hogy a jogászaik vizsgálják, megáll-e a magyar jog szerint a feljelentés.

Varga Mihály pénzügyminiszter parlamenti felszólalásában egyébként azt mondta: a kormány nem meneszti Demetert, szerinte épp elég, hogy Demeter belátta a hibáját, visszavonta és törölte a cikket.



hirdetés