Az ágyban fekvő, kiszáradt, elhanyagolt asszonyra a tanyagondnok talált rá, ő hívta ki a mentőket. A nő azonban később a kórházban meghalt.


Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy kiskőrösi férfi ellen, aki úgy megverte a feleségét tavaly áprilisban, hogy a nőnek 11 bordája eltört. Az asszony később a kórházban meghalt.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség keddi közleménye szerint a kiskőrösi házaspár 23 évig tartó kapcsolata az olykor kölcsönös tettlegességig fajuló veszekedések miatt hullámzó volt. Időnként szétköltöztek, majd idővel újra felvették egymással a kapcsolatot: legutóbb 2020 végétől ismét együtt éltek a feleség kiskőrösi tanyáján.

2022 áprilisára a nő állapota nagyon leromlott: nehezen járt és beszélt, rossz volt a látása és a hallása is.

Ekkoriban újabb vita alakult ki közöttük a férj italozása miatt, a férfi pedig többször megütötte a nőt a fején, anyakán és mellkasán is. Az ágyban fekvő, kiszáradt, elhanyagolt és zavart állapotban lévő asszonyra végül az ingatlannál megjelenő tanyagondnok talált rá 2022. április 29-én, és azonnal hívta a mentőket.

A bántalmazás következtében a nőnek 11 bordája eltört és a fejétől a lábáig zúzódásos sérüléseket szenvedett. A bordatörés miatt ráadásul közvetlen életveszélyes sérülésként jobb oldali légmell is kialakult nála.

Az ügyészség a férjet életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék hoz majd döntést.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!