Nyíregyháza polgármestere nem engedélyezte a díszsírhelyre való temetést, amit azzal indokolt az elhunyt családjának ügyvédje szerint, hogy nem felel meg a helyi rendeletnek, illetve hely sincs már a számára.


Szeptember 20-án este halt meg Esztergomban Kónya Gábor Lajos, miután egy helyi lakos, J. László felrobbantott egy gázpalackot, amikor a rendőrök behatoltak a házába.

A TEK egykori munkatársát, aki nyíregyházi lakos volt, időközben hősi halottá nyilvánították, családja ennek ellenére úgy érzi, hogy a férfi emléke iránt tanúsított bánásmód nem "hőshöz méltó" - írja a Blikk.

Dr. Helmeczy László, a család ügyvédje arról beszélt a lapnak, hogy a temetőben az elhunyt számára kiutalt sírbolt helyszínét sérelmezik leginkább. Azt szerették volna ugyanis, ha az október 20-ára kitűzött katonai és vallási búcsúvételnek a Rózsakert díszsírhelyparcella adott volna otthont.

Ez a két állítás azonban az ügyvéd szerint nem helyénvaló, mert a szabályzat valójában megengedi, hogy a város hősi halottját ebbe a parcellába temessék, ráadásul legalább több mint 10 hely áll még rendelkezésre. A család ezért arra kérte az ügyvédet, hogy tolmácsolja a polgármesternek, hogy a temetésen nem látják szívesen.

Dr. Helmeczy László levélben fordult az ügyben Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter felé, valamint írásban kereste fel a TEK vezetőségét, hogy közbenjárásukkal végre megtalálják a megfelelő nyughelyet Kónya Gábor Lajos számára.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!