A brit Charlene Downes mindössze 14 éves volt, amikor 2003-ban eltűnt Blackpoolból. Több jel is arra utalt, hogy a tinédzsert elrabolták és megölték, de eddig senkit sem ítéltek el az ügyben.


Újranyitják a közel 20 éve Blackpoolból eltűnt Charlene Downes ügyét. Az akkor 14 éves lányt az ügyészek szerint gyerekkereskedők elrabolták és prostitúcióra kényszerítették, majd megölték, feldarabolták és kebabhúsba darálták. Holttestének maradványai sosem lettek meg, és a bíróság senkit sem ítélt el az ügyében.

Új igazságügyi bizonyítékok után kutatva egy szakértői csoport ismét megvizsgálja Charlene Downes eltűnését. Az akkor 14 éves brit lánynak 2003. november elsején veszett nyoma Blackpoolból. A rendőrség hosszan tartó nyomozása ellenére a holttestét nem találták meg, feltehetően Blackpool környékén ölték meg.

Az ügyészek szerint a fiatal lányt azért rabolhatták el, hogy gyermekprostitúcióra kényszerítsék, de azt nem tudni, végül miért gyilkolták meg.

Most Kirsty Bennett, a leedsi Trinity Egyetem kriminológiai tanszékének oktatója egy szakértői csoporttal ismét megvizsgálja Charlene esetét, és új bizonyítékok után kutatva megpróbálják felderíteni, mi történhetett a közel 20 éve eltűnt lánnyal. Egyébként Charlene eltűnése után több jel is arra mutatott, hogy Blackpool környékén gyerekkereskedelem folyik, és bűnözői csoportok szexuálisan kihasználják a helyi fiatalokat. Ehhez kapcsolódóan akkoriban több közösségi kampány is indult prevenciós célokkal.

Forrás: The Sun


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!