A magyar rendőrség többek között érzékenyítésre használja majd a rendkívül kedves jószágot, hogy a gyerekek lássák: ha valaki más, az nem feltétlenül jelent rosszat.


Új életet kezd a magyar rendőrségnél egy német juhász, aki súlyosan megsérült az ukrajnai fronton egy rakétatámadásban.

A hároméves kutya, akit Rambónak neveztek el, kis híján meghalt a Harkiv ellen végrehajtott egyik orosz támadásban még tavaly.

A háború borzalmait maga mögött hagyva Rambót a budapesti rendőrök most arra képezik ki, hogy fogyatékossággal élőknek segítsen. Megtanulja, hogyan érintkezzen gyerekekkel, idősekkel és fogyatékkal élőkkel rendőrségi bemutatókon és rehabilitációs intézményekben.

A négylábú a bűnmegelőzési programban is részt vesz majd, és a rendőrök reményei szerint

„Rambóval talán érzékenyíteni tudjuk a gyerekeket, és megmutathatjuk nekik, hogy igen, Rambó megsérült, máshogy néz ki, de meg tudja csinálni ugyanazokat a dolgokat, mint a többi kutya” – mondta Stein Mária rendőr alezredes az AP-nek.

Hozzátette, hogy manapság a gyerekek csúfolják egymást egy fogszabályozó, egy szemüveg miatt, vagyis, ha a másik más, mint ők. Ez az aranyos, háborút megjárt, torz kutya látványa és személyisége meggyőzheti őket az ellenkezőjéről.

Itttudsz még fényképeket nézegetni Rambóról.

(via New York Post)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!