A késő őszi latyakos, hideg időjárás is nehezíti a katonák dolgát. Az állóháború miatt a lövészárkokban várják az ellenséget, ahol néha derékig ér a víz.


Durva állapotok között kénytelen védeni a hazájukat az ukrán katonák a fronton, írja az RTL.hu. A késő őszi hidegben gyakran térdig ér a sár és a latyak a lövészárkokban. Az elmúlt hetek csapadékos, havas időjárása után mindent elöntött a sár.

A NEXTA több posztot is megosztott a zord körülményekről:

A februárban kezdődött orosz invázió több helyen is állóháborúvá változott. Ezért az ukránok a letarolt területeken lövészárkokba vackolták be magukat. A jelenlegi helyzet kísértetiesen emlékeztet az első világháborús állapotokra.

Nem lenne ekkora sár, ha már hidegebb lenne és megfagyott volna a talaj. Így azonban a lehullott eső és hó mindent eláztat, és hatalmas, akár derékig érő tócsák is kialakulhatnak.

Az ukrán katonák még mindig jobb helyzetben vannak, mint a frontra vezényelt oroszok, akiknek többsége rossz minőségű vagy hiányos felszereléssel érkezik a zord körülmények közé. Ezzel szemben az ukránok utánpótlásvonalai sértetlenek, a nyugati fegyverszállítmányoknak köszönhetően felszerelésük pedig jóval korszerűbb. A hideg és mély sár ellen azonban még így is nehéz védekezni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!