Fél éve sem alakult meg, de már másfél milliárd forint állami támogatást kapott a Badacsony Heritage Company Kft. (BHC) a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-pályázatán - írta meg a 444.hu.

Az augusztus végén bejegyzett cég egyik ügyvezetője Fellegi Áron, Fellegi Tamás egykori fejlesztési miniszter fia, a másik Petneházy Dávid korábbi szabolcsi Fidelitas-elnök. Utóbbi édesapja, Petneházy Attila 2014-től 2018-ig fideszes országgyűlési képviselő volt, most magyar-magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztos. A tulajdonos a Fellegi család cége, a Willard Partners Zrt., illetve nagyobb részben Petneházyék cége, a Promotheus Agency Bt. (november óta Prometheus Agency Bt.).

A másfél milliárd forintos támogatást badacsonytomaji szállodafejlesztésre kapták,amiről Babosi György nyíregyházi momentumos képviselő számolt be először. Az összeg a Kisfaludy program honlapjára feltöltött, 2020-as ömlesztett támogatási listában található. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, ez alapján nem átlátható, ki, melyik pályázati kiírásra jelentkezett, esetleg egyedi döntéssel kapott-e pénzt.

Kapcsolódó

Orbán falujába és Mészáros-féle kempingre is jut a titokban osztott állami pénzből

A Magyar Turisztikai Ügynökség egyedi döntése alapján kapott pénzt az állami szervezet volt tanácsadója is.

Januárban számoltunk be róla, hogy egy befektetői csoport 70 szobás, négycsillagos szállodát épít Badacsonytomajban, ekkor azonban még nem lehetett tudni, kikről van szó és milyen forrásból hozzák tető alá a beruházást. A szálloda terveit a badacsonytomaji polgármesteri hivatalban mutatták be. Információink szerint a bejelentés még a település önkormányzati képviselőit is meglepte, ők ugyanis nem kaptak meghívót, a prezentációról sem volt tudomásuk. A szűk körű bemutatón Fenyvesi Zoltán fideszes parlamenti képviselő mellett a polgármester, Krisztin N. László vett részt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!