A San Francisco-i Kirendelt Ügyvédek Irodája kérvényezni fogja a San Francisco-i Legfelsőbb Bíróságtól, hogy engedjék szabadon azt a férfit, aki jelenleg is tölti a hat hónapos börtönbüntetését, mert megevett egy maradék sütit anélkül, hogy engedélyt kapott volna rá a rehabilitáción - írta az NBC Bay Area.


A 42 éves Gregory Fields rajtakapták, ahogy eszi a sütit a rehabilitációs központ rendezvényén, amin hajléktalanoknak készítettek és osztottak ki ebédet. Fieldset ezek után megkérték, hogy távozzon, de ő a segítőjével végül rábírta központot, hogy maradhat, de csak azzal a feltétellel, ha újrakezdi a programot. Ami 30 nap detoxot, majd újabb 30 nap világtól való elkülönülést jelent. Ekkor Fields már három hónapja tiszta volt.

Fields viszont így nem akart visszamenni a programban, ezért a múlt hétfőn a droggal kapcsolatos ügyeket tárgyaló bíróságon hat hónap börtönre ítélték. A férfi új meghallgatást kért, ami a következő hétfőn lesz. A kirendelt ügyvédi iroda pedig mellette lesz, mert szerintük a kis kihágásért túl nagy büntetést kapott Fields, ami "embertelen és kontraproduktív" is.

Fields az elvonóra akkor került be, mikor próbaidejét töltötte egy 2017-es ügy miatt, vandalizmus vádolták meg.

A férfi miután a rehabról elküldték, próbálta látogatni a drogügyi bíróság csoportos találkozóját, de elküldték onnan. Végül talált egy másik bejárós programot, de nem ajánlott fel neki sem a bíró, sem másvalaki egyéb alternatívát, helyette a fogvatartásáról döntöttek.

Kiemelt kép: iStock


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!