Egy embert ököllel arcon ütöttek, másokat is tettleg bántalmaztak. A támadók tönkretették a berendezéseket. A rendőrség közösség tagja elleni erőszak gyanújával nyomoz.


A 24.hu írta meg, hogy június 10-én a Forradalmi Kommunista Internacionálé kongresszusát követték élőben a józsefvárosi Kesztyűgyár közösségi házban, amikor 5-6 fekete ruhás, kapucnis ember rontott be a helyiségbe. Egyikük motoros maszkot és napszemüveget viselt. A támadók több embert bántalmaztak és tönkretették a berendezést.

– mondta a szomszéd teremben edzést tartó oktató a Mércének. A támadók a rendezvényen résztvevők közül egy embert ököllel arcon ütötték, egy másikat a „nyakánál fogva áthajították az előzetesen berendezett székeken”. A segítségükre siető férfit földre vitték és ott verték tovább, később kórházba kellett szállítani. A rendőrök érkezése előtt elmenekültek a helyszínről.

Egy antifasiszta Facebook-oldal felhívta a figyelmet arra, hogy a Nacionalista Zóna 3.0 nevű Telegram csatornán korábban felhívás jelent meg a Fáklya elleni támadásra. Ezt a bejegyzést a Mérce szerint a támadásról szóló hírek és a rendőrségi nyomozás hatására azóta eltávolították a csatornáról.

A Fáklya közösségi oldalán közleményt adott ki, amelyben elítélték a támadást és kijelentették, hogy a jövőben is folytatják tevékenységüket. A támadók kilétének felderítése és felelősségre vonása érdekében együttműködnek a hatóságokkal.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!