Tekintélyt parancsoló termetű biztonsági őrök fogadták a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóját, aki megpróbált elhelyezni egy piros-fehér szalagot az épületen - írja a hvg.hu.

"Mellőzzük már az ilyenfajta megnyilvánulásokat, jó?"

A lap szerint pénteken ilyen és ehhez hasonló kérésekkel próbálták kigyúrt, kopasz biztonsági őrök megakadályozni, hogy az SZFE egyik hallgatója elhelyezzen egy piros-fehér szalagot az épületen. A hvg.hu-nak az egyetem egyik hallgatója egy videót is eljuttatott, amelyen emellett azt is hallani lehet, hogy a portás közli: ilyen esetben ezentúl szólnia kell a rendőrségnek.

Az SZFE diákja a lapnak azt mondta, hogy amikor a vírushelyzet miatt elhagyták az épületeket, másnap reggel azonnal leszedték az ellenállásuk jelképévé vált piros-fehér terelőszalagot a bejáratokról.

"Úgyhogy az első online fórumon megegyeztünk, hogy az összes járványügyi előírás betartásával, egyéni politikai véleménynyilvánítás céljából, teljesen törvényes keretek között egy ember minden nap felrak egy szalagot a Vas utcai egyetemi épület előtti egyik oszlopra...Ezt tesszük is másfél hete minden nap. A munkatársak, valószínűleg utasításra, minden nap le is szedik"

hirdetés

- tette hozzá a hallgató.

A hvg.hu kérdésére azt is elmondták a diákok, hogy az egyetemen soha nem voltak korábban biztonsági őrök, és azok a hallgatók, akikkel az eset óta beszéltek, mind azt mondták, hogy eddig nem találkoztak az egyetemen a videón látható férfiakkal, akiket a Vas utcai épület portása biztonságiaknak nevez.

"Mivel nagytermetű férfiemberekről van szó, a cél minden bizonnyal a megfélemlítés, de a helyzet akkor is inkább meglepő"

- fogalmazott a lapnak nyilatkozó hallgató.



hirdetés