Korábban mi is írtunk róla, hogy egy, a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent határozat szerint, a kormány fejenként átlagosan egymilliárd forintot adott számos, szinte csak fideszes városnak.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szombaton megjelent posztjában nem hagyta szó nélkül az intézkedést.

„ [...] karácsonyra újabb politikai bosszúval készült a kormány: az önkormányzati elvonások bejelentése után néhány nappal derült ki, hogy a fideszes vezetésű megyei jogú városok egyenként több mint egymilliárd forint támogatást kapnak "önkormányzati feladatok ellátására".

Orbán Viktor üzenete egyértelmű: aki ma Magyarországon ellenzéki vezetésű településen él, azt az állam nemhogy nem segíti, de akadályozza is”

hirdetés

- írja Facebook-oldalán a politikus.

„A miniszterelnököt nem érdekli, hogy az ellenzéki településeken nem lesznek meg a megfelelő eszközök a járvány elleni védekezéshez, vagy nem lesz elegendő szociális munkás – akik "rosszul szavaztak", így jártak” - teszi hozzá.

Szerinte „a kormány bosszúja bizonyíték az álkereszténységükre is: még egy keresztény ünnep közepén is azon gondolkodnak, hogyan oszthatják meg a nemzetet saját hatalmuk megtartása érdekében, és hogyan fordíthatnak magyart magyar ellen.” Ugyanakkor a jövőről is szól, mikor azt írja:

"Nem kellene így lennie. És 2022 után nem is lesz így: a Fidesz bukása után az ország vezetői nem saját szavazóikat, hanem a nemzet egészét, mind a 15 millió magyart fogják képviselni. Orbán Viktorral már csak egyetlen bosszúálló karácsonyt kell kibírnia az országnak. És fellélegezhetünk"



hirdetés