Én világéletemben minden tettemért vállaltam a felelősséget. Én az életem során soha senkiben semmilyen kárt nem tettem.


- mondta Fekete-Győr András, a Momentum elnök-miniszterelnökjelöltje az ellene indított büntetőügy első rendes tárgyalása után.

Fekete-Győr András és Szarvas Koppány Bendegúz ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat az ügyészség a 2018 decemberi tüntetéseken történtekkel kapcsolatban. Fekete-Győr akkor egy lila füstgránátot ejtett két rendőrsorfal közé, miután a rendőrök felszólítás nélkül könnygázt lőttek az emberek arcába. Fekete-Győr ellen másfél év börtönbüntetést kértek három évre felfüggesztve, de ő inkább tárgyalást kért.

A momentum elnöke elmondta, hogy nem bántott senkit akkor sem, amikor tömegek tüntettek a rabszolgatörvény ellen. Fekete-Győr szerint két dolgot tévesztett el a fideszes ügyészség, az egyik az ország, a másik a házszám. Az országot szerinte azért, mert nem Oroszországban vagyunk. A házszámot pedig szerinte azért, mert ő Fekete-Győr András és nem Polt Péter, aki a magyar bűnt és korrupciót pártolja. Azt is elmondta, hogy ő nem Szijjártó Péter vagy Tiborcz István.

Fekete-Győr felsorolta, hogy az utóbbi időben több Momentumos ellen is eljárás indult, például a fiatal aktivista ellen, aki jachtparkolót festett fel a Külügyminisztérium elé, vagy Szemző Áront, aki zebrát festett fel egy budaörsi iskola elé. Arról egyelőre nem derült ki semmi, hogy a tárgyaláson mi történt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!