A digitalizációra szánt pénzt nem épp a legkorrektebbül használták fel a csalás elleni hivatal szerint.


Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) lezárta egy magyarországi digitális projekttel kapcsolatos vizsgálatát, és több mint 3,6 millió euró (1,4 milliárd forint) uniós támogatás visszafizettetését javasolta – szúrta ki a hivatal közleményét a Telex.

A projektről annyit írnak: „Az Európai Szociális Alap által finanszírozott projekt célja az oktatási létesítmények korszerűsítése volt, miközben javította és növelte az e-learninghez való hozzáférést. A projekt egyik fő eleme az általános és középiskolák informatikai eszközeinek beszerzése, valamint a tanárok megfelelő e-learning képzésének biztosítása volt.”

Az OLAF vizsgálata számos szabálysértést tárt fel a közbeszerzési eljárás során. Mint kiderül,

Az OLAF megállapította, hogy a szabálytalanságok nem csak az uniós adófizetőkre, hanem a diákok tanulási tapasztalataira is hatással voltak, hiszen a projekt megfelelő megvalósítása mellett azonos áron kiváló hardvereket lehetett volna vásárolni.

„Az OLAF vizsgálói megállapították, hogy a digitális projekt hatása elmaradt a várttól, és nem használta fel megfelelően az európai adófizetők pénzét” – közölte Ville Itälä, a csalás elleni hivatal főigazgatója.

Az OLAF a 3,6 millió euró visszafizettetésére vonatkozó ajánlását megküldte az Európai Bizottság Foglalkoztatási, Szociális Ügyek és Társadalmi Befogadás Főigazgatóságának.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!