Egy ausztrál nővér haldokló betegeket kérdezett arról, hogy mit csinálnának másképp, ha újrakezdhetnék. A legtöbb embert ugyanazok a problémák foglalkoztatták az utolsó heteikben.


Bronnie Ware, egy ausztrál ápolónő hosszú éveket töltött olyan betegek gondozásával, akik életük utolsó heteiben voltak. A tapasztalataiból írt egy tanulmányt, amely azt vizsgálta, mi az első számú dolog, amit az emberek megbánnak haláluk előtt. Először egy blogban gyűjtötte össze a megvilágosodás pillantait, majd könyvet is írt belőlük.

Blogján azt írta, hogy hasonló témák foglalkoztatták a haldoklókat.

Az ötödik helyen az áll, sokan azt kívánták, hogy

Sokan belekényelmesedtek az életükbe, nem mertek váltani, és csak későn jöttek rá, hogy a boldogság döntés kérdése is.

A negyedik helyen szerepel, hogy bárcsak több barátjukkal maradtak volna kapcsolatban. A sok elfoglaltság miatt ugyanis az emberek hajlamosok leépíteni a kapcsolataikat, pedig az utolsó pillanatokban csak ezek számítanak már, nem az anyagi javak.

A harmadik leggyakoribb megbánás az volt, hogy

A második helyen az állt, hogy bárcsak ne dolgoztak volna annyira keményen. Utóbbit főleg férfiak mondták, mivel a sok munka miatt lemaradtak a gyerekeik felnövéséről.

A leggyakoribb viszont az volt, hogy

"Nagyon fontos, hogy legalább az álmai egy részét megpróbálja megvalósítani az ember. Onnantól kezdve, hogy az elveszíti az ember az egészségét, már túl késő van. Az egészség olyan szabadságot ad, amit a legtöbben csak akkor értékelnek, amikor már nincsen" - írta a blogján.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!