Elvileg az előzetesek azért vannak, hogy kedvet kapjunk egy filmhez, ugyanakkor megtörténik néha az is, hogy amit az előzetesben látunk, az a filmben nincs is benne. Így volt ez például a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet című filmben. A Game Radar szerint valószínűleg azért, mert bizonyos jeleneteket újraforgattak, átdolgoztak még.


Vannak azonban olyan esetek is, amikor valami nagyon hasonlót látunk a filmben és az előzetesben is, de mégis különböznek. Egy tiktoker, Lauren Wheeler, a Mindig az ördöggel című filmmel, illetve benne Robert Pattinson ujjnyalogatásával mutatott erre példát. Az előzetesben a színész a hüvelykujját nyalja le, míg a filmben a középső- és mutatóujját.

Wheeler szerint ez a filmek korhatár-besorolásáért felelős Amerikai Mozgókép Szövetség (MPA) miatt történhetett meg, ez az ő összesküvés-elmélete. Szerinte a szervezet nem megfelelőnek találhatta volna a kétujjas verziót.

Szerintem ez egy alternatív felvétel, ami kevésbé szexuális. A munkám az volt, hogy filmeket úgy szerkesszek meg, hogy azokat le lehessen adni a tévében, és ez olyan, mint amilyen buta feladatokat akkor kaptam.

Wheeler mutat a videójában másik példát is: a remek című Boldog halálnapot! 2 előzetesében egy nőt láthatunk, a pólóján pedig azt, OMG, vagyis Istenem. Miközben a filmben ugyanezen a felsőn azt olvashatjuk, FML, azaz "elbaszott az életem".

@classiclaur

I'm going to regret posting this #robertpattinson #rpattz #thedevilallthetime #robertpattinsonedit #edwardcullen

♬ original sound - LJ

A kommentelők más példákat is felhoznak. Egyik például a Marvel-filmeket, például, hogy Thornak az előzetesben meg van mind a két szeme, hogy ne szpojlerezzék el a történetet. Vagy hasonló a Harry Potter és a Halál ereklyéiben, mikor Hermione kezéről eltüntették a vért egy jelenetben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!