Csütörtökön látta egy expedíció Szilárdot, akin fagyási sérülések nyomai és agyi ödéma jelei mutatkoztak. Egy szakértő elmondta, miért nem segítettek neki akkor.


Sokakban merült fel a kérdés, hogy ha látták Suhajda Szilárdot, akkor miért nem segítettek a bajba jutott hegymászónak, elsősorban a serpák.

Mint arról korábban írtunk, Suhajda Szilárd mindenféle külső segítség, azaz mesterséges oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül indult el a Mount Everest csúcsára, amit a tervek szerint szerdán ért volna el, ám a csúcstól nem messze nyoma veszett.

Csütörtökön Szilárd háttércsapata azt közölte, hogy

Amikor ők leértek a hegyről, tájékoztatták a csapatot, ezután indult meg a keresőcsapat szervezése.

A mentőcsapat péntek hajnalban indult el, de egyelőre nem érkezett semmilyen konkrét hír Suhajdáról, és a sporttársa, Klein Dávid is azt nyilatkozta, hogy nagyon kis esély van rá, hogy életben van, és még nem volt rá precedens, hogy valaki ebben a magasságban ilyen hosszú ideig túlélte volna.

A TV2 Mokka című műsorában Pintér László hegymászó, szakíró választ adott arra a kérdésre, hogy ha látták Szilárdot, akkor a serpák miért nem segítettek a bajba jutott hegymászónak.

- mondta a szakértő, aki azt is hozzátette, hogy 12-15 órát is igénybe vehet az expedíció, és valószínű csak szombaton érkeznek majd hírek.

(via 24.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!