Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Mindannyian hozzászoktunk már ahhoz, hogy kozmetikumok százait próbáljuk ki, csak hogy orvosolhassuk a haj-gondjainkat, és egészségessé varázsoljuk a tincseinket. Igen ám, de ezek a termékek amellett, hogy drágák, nem mindig használnak, és ha mégis, csak ideiglenes eredményhez vezetnek.

Mi lenne, ha a kémiai vegyületekkel telenyomott termékek helyett most kipróbálnál egy egyszerű és olcsó hozzávalót, ami ráadásul mindig ott lapul a konyhádban?

Sóval kezelni a hajproblémákat meglepő eredményekhez vezet! Egészségessé teszi a hajszálakat, serkenti a növekedést, megszabadít a korpától, megakadályozza a hajhullást, hámtalanítja a fejbőrt, miközben hidratálja azt, és hasznos ásványokkal táplálja a hajhagymákat.

A só kordában tartja a faggyúmirigyek működését

Amennyiben zsíros hajjal küzdesz, a só jelenti számodra a legjobb megoldást. A só ugyanis megfékezi a faggyúmirigyek termelését. Adj hozzá 2-3 teáskanál sót a samponodhoz, majd szokás szerint moss hajat. Az eredmények már az első használat után érezhetőek lesznek.

Eltávolítja a korpát

A hajkorpa a fejbőr elhalt sejtjeiből alakul ki. Ha sót keversz a samponodhoz, ez finoman feldörzsöli a fejbőrt, javítja a vérkeringést, ezáltal pedig eltávolítja a zavaró fehér pelyheket. Mi több, a só megóvja a fejbőrt a gombásodástól is. Nem kell mást tenned, mint elválasztanod a hajad, sót szórnod a fejbőrödre, és 10 percig óvatosan végigmasszíroznod, majd lemosnod.

A só stimulálja a hajnövekedést

Miután hajat mostál, masszírozd végig a fejbőrödet tengeri sóval, nagyjából 10-15 percig, aztán öblítsd le. Az eljárást hetente két alkalommal ismételd meg, két hónapon keresztül.

Hogyan válaszd ki a megfelelő sótípust?

Mint ismert, többféle só létezik. Amikor a haj egészségéről beszélünk, egy bizonyos típus ajánlott, mely a legjobb eredményekhez vezet. Mindenféle só tartalmaz nátrium-kloridot, ám a hajápolásra a leghatásosabb mégis a tengeri só. Ez mélyen hidratálja és táplálja a fejbőrt, javítja a hajszálak szerkezetét. Amennyiben hajhullásra szeretnéd alkalmazni a trükköt, a jódozott konyhasó is tökéletes választás.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!