A legtöbbek szerint a megemelt minimálbér is kevés lesz ahhoz, hogy az ember meg tudjon élni belőle.


Megszületett a megállapodás a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF):

– jelentette be a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Czomba Sándor hozzátette: mindez a minimálbér esetében 16 százalékos, a szakmunkás bérminimumnál 14 százalékos emelést jelent.

Czomba az MTI érdeklődésére megerősítette: a megállapodásba az is belekerült, hogy 2023-ban a szociális hozzájárulási adó mértéke nem fog növekedni.

Közölte, hogy a minimálbér a versenyszférában és a közszférában nagyjából 230 ezer embert, a garantált bérminimum pedig mintegy 730 ezer embert érint, azaz csaknem 1 millió ember béréről van szó.

A számokat a kormány hivatalos Facebook-oldalán is közzétette, ám ott a kommentelők láthatóan nem voltak elájulva az emeléstől. Nagyon erősen kell keresni, hogy ne alapvetően negatív kommentekbe bukkanjunk. Az emberek alapvetően a bérezést keveslik, de sokan a magas járulékokra is panaszkodnak. Néhány a jellemző kommentek közül:

„Ez a rabszolgatartás! Ilyen infláció mellett legalább duplájának kellene lennie. Szégyellje magát a szakszervezet!!!”

„Most már biztos hogy külföldön maradok.”

„És reméljük, a járulékfizetési kötelezettség ugyanebben az arányban csökken. Szívesebben adnám a dolgozóimnak, mint hogy haszontalanul fizessem be a semmire.”

„Vicces! Még ha nettó lenne is kevés lenne.”

„Ez valóban nevetséges... a saját idei miniszteri fizetés 51%-os emeléséhez képest. És még akkor az árak is alacsonyabbak voltak!!!”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!