A Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője, Marosi Beatrix meghallgatásával folytatódott a kirúgott tanárok pere. A bíró szerint jövő év elején születhet elsőfokú ítélet az ügyben.


Csütörtökön folytatódott azoknak a pedagógusnak a pere, akiket a polgári engedetlenségben való részvétel miatt rúgtak ki tavaly ősszel a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból.

Ezúttal a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője, Marosi Beatrix meghallgatásával folytatódott a per.

A tárgyalásról tudósító Index szerint a bíró, Halász Krisztián elsőként arról kérdezte a tanárok ügyvédjét, hogy az eredeti keresettel összhangban továbbra is nyitottak-e az egyezségre. Válaszként erre egyértelmű igen hangzott el, azzal a kitétellel, hogy a pedagógusok végkielégítésre és a felmentési díjra továbbra is igényt tartanak.

A bíró azon kérdésére, hogy mi alapján dőlt el, kiknek kell távozni, Marosi azt mondta: az órák és az alkalmak számát tekintették mérvadónak. Szerinte azokat küldték el, akik a legtöbbet mulasztottak. Ezt követően a bíró kérdése így szólt:

Erre Marosi Beatrix azt felelte:

Alighanem itt vesztette el a türelmét a bíró, ugyanis így válaszolt minderre:

Halász Krisztián bíró szerint jövő év elején születhet elsőfokú ítélet az ügyben.

Az Index a tárgyaláson kívül is szerette volna megszólaltatni Marosi Beatrixot, de a tankerületi vezető nem kívánt válaszolni a lapnak, és fotózást sem engedélyezett a tárgyaláson.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!