Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az ember szingliként egy kicsit szabadabban él, mint párkapcsolatban, több mindent megenged magának, mivel úgy gondolja, hogy egy kis "bűnözés" belefér, hiszen úgysem látja senki.

Dr. Margaret Paul elmondása szerint a páciensei nagyrésze sajnos egyáltalán nem érzi magát teljes embernek szingliként: "Csak akkor érzem, hogy szép vagyok, és, hogy élek, ha kapcsolatban vagyok, vagy egy férfi megdicsér" - meséli sok nő.

Sok egyedülálló ember elhanyagolja magát, nem figyel annyira a személyes higiéniájára, elhízik, és nem fordít figyelmet az öltözködésére. Sokan üresnek és értéktelennek érzik magukat, állandóan elégedetlenek, és nem tudják, hogyan orvosolják a problémát.

Mi lehet az oka annak, hogy a szinglik sokkal több önmarcangoló szokással rendelkeznek, mint azok, akik párkapcsolatban élnek?

Alacsony önértékelés

Az egyedülálló személyek azon embertípus közé tartoznak, akik csak akkor szeretik önmagukat, ha valaki szereti őket. Ha nincs senki, aki szeretetet és ösztönzést nyújtson, akkor bizony nagyon el tudják hagyni magukat. Csak akkor van motivációjuk arra, hogy szépek és kedvesek legyenek, ha valakit le kell nyűgözzenek. Meg kell tanulniuk feltétel nélkül szeretniük saját magukat, és csak utána fogják tudni bevonzani az ideális partnert az életükbe.

Másoktól függés!

Az önmagukról kialakított kép attól függ, hogy mások mit gondolnak róluk. Egyáltalán nincsenek tisztában személyiségükkel, és ha vannak is vágyaik, nem merik vállalni. Meg kell tanulniuk figyelmen kívül hagyni mások véleményét, sokkal fontosabb a belső erőforráshoz való csatlakozás.

Abban a pillanatban, amikor felfedezzük valódi énünket, megtaláljuk a motivációt, hogy elfogadjuk és szeressük saját magunkat - fizikailag és érzelmileg egyaránt.

"Nem vagyok elég jó"

Úgy gondolják, hogy ők nem szerethetőek eléggé, valami "baj" van velük. A legtöbb, amit tenni lehet ilyen helyzetben, ha istennőként tekintenek magukra, nyitottak, és befogadóak az élet új dolgaival szemben.

Soha nem szabad bezárkózni, egész életen keresztül tanulni és fejlődni kell. Ajánlott egészséges ételeket fogyasztani, sportolni, és pozitív gondolatokra koncentrálni. Fejleszteni kell az önértékelést, hiszen minden ember egy kivételes és megismételhetetlenül értékes személy.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!