Az életnagyságú őslények már a BOK Sportcsarnokban vannak. Júliustól már te is megnézheted őket!

40 életnagyságú dinoszaurusz, interaktív VR élmény és régészkedés – többek között ezek a programok várnak a július 7-től látogatható DínóVerzum kiállításon. A BOK Sportcsarnokban található közel 3000 négyzetméteres „őskori lelőhelyen” visszarepülhetünk a földtörténet leghatalmasabb őshüllőinek idejébe.

Ellátogattunk mi is a kiállításra, nézz be velünk te is a dínók világába:

Földünk leghatalmasabb hüllői mintegy 240 millió évvel ezelőtt léptek a szárazföldre és körülbelül 180 millió éven keresztül lakták a bolygónkat. Változatos méretükkel (a csirkenagyságútól, a harmincméteres óriásig) és faji sokszínűségükkel uralták a világunkat egészen hirtelen történt kihalásukig, amit egy Földünknek ütköző aszteroida okozott. Különleges világuk máig ámulatba ejti az embereket, mutatja ezt a Jurassic Park filmek sikere vagy a dínó tematikájú tárlatok népszerűsége.

Az őslények világában nemcsak a dínók fantasztikus méretei meg a kivilágításuk adják az élményt, emellett számos extra aktivitással vártak bennünket.

Ilyen volt például a Kids Zone, ahol a gyerekek régészekké válhatnak, vagy a Sketch and post sarok, ahol a dinoszauruszrajzok digitálisan kelnek életre. A VR-élmény segítségével testközelből is érzékelhető a dínók kalandos élete, egy triceratopsz hátáról szemlélheted a világot, míg a Dínó ride során 200 forintért igaziból is felülhetsz a hátukra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!