Az észak-koreai állami média támadást indított Joe Biden volt amerikai alelnök és jelenlegi elnökjelölt ellen, írja a CNN.

A KCNA hírügynökség által kedden publikált cikkben alacsony IQ-s bolondnak nevezték Bident, ami egybehangzik azokkal az állításokkal, amiket a közelmúltban Donald Trump és támogatói tettek a politikusra a közelmúltban.

Trump márciusban egy újabb alacsony IQ-s egyénnek nevezte kihívóját, ügyvédje, Rudy Guiliani pedig egyenesen értelmi fogyatékos idiótaként jellemezte őt.

Az észak-koreai kritika rögtön azután érkezett, hogy a korábbi alelnök diktátorként és zsarnokként emlegette Kim Dzsongunt szombaton philadelphiai kampányeseményén.

A KCNA azzal vádolta Bident, hogy rágalmazó retorikát alkalmaz, majd az érzéktelen és a meggondolatlan jelzőkkel illették.

A cikkben felsoroltak jó néhány kínos pillanatot Biden múltjából és azt javasolták neki, gondolkozzon el, miért bukott el az utóbbi két elnökválasztáson.

És még így is úgy élteti önmagát, mint a legnépszerűbb elnökjelölt. Ez még egy macskát is megnevettet

- írták.

Hogy miként alakulna a két ország kapcsolata abban az esetben, ha Biden megnyerné az elnökválasztást, nem tudni, hiszen Trumpot is sokáig őrültként tartották számon Észak-Koreában.

Trump izgulhat a demokraták legnépszerűbb jelöltje miatt

A liberális baloldal leírta Joe Bident. Most értetlenül nézik, hogy Barack Obama alelnöke maga mögé utasította az összes többi demokrata elnökjelöltet.

Kiemelt kép: Drew Angerer/Getty Images/AFP/Europress


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!