A Telekom Veszprém 32-29-re kikapott a lengyel Lomza Vive Kielce otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Kapcsolódó

584 nap után tértek vissza a BL-be a nézők, kiütéses győzelemmel ünnepelt a Szeged

Átgázolt ellenfelén a magyar bajnok.

Már a meccs elején akadozott a vendégek támadójátéka, Mateusz Kornecki pedig bravúrosan védett. Momir Ilic vezetőedző a 12. percben időt kért, mert a taktikusan védekező Kielce 6-2-re elhúzott, ám a játék képe a folytatásban sem változott, írta az MTI.

A 18. percben már 12-5-re vezetett a lengyel csapat, ezért a veszprémi kapuba Vladimir Cupara helyére Rodrigo Corrales érkezett, és büntetőt védett.

A hazaiak azonnali piros lap miatt elveszítették a fehérorosz Arcjom Karaljokot, és mivel sorozatban három gólt kaptak, a 27. percben 15-12 volt az állás. A hátralévő időben a lengyelek ismét magabiztossá tették előnyüket, így a szünetben megint öt gól volt a különbség a csapatok között (17-12).

A második felvonást ismét a Kielce kezdte jobban, és amikor már 22-15-re vezetett, bár ez még csak a 37. percben történt, lehetett tudni, hogy a sokat hibázó Veszprém ezúttal nem lesz képes fordítani. A lengyelek a végén már 32-26-ra is vezettek, a meccs utolsó három találatát pedig a Magyar Kupa címvédője dobta Jorge Maqueda, Dejan Manaszkov és Gasper Marguc révén.

A mezőny legeredményesebb játékosa a veszprémi Petar Nenadic volt kilenc góllal, Marguc öt, Maqueda négy alkalommal talált be. Hazai részről Alex Dujshebaev hét góllal zárt. A kapusok közül Mateusz Kornecki 11, Rodrigo Corrales tíz lövést védett.

Az egy győzelemmel és egy vereséggel álló Veszprém jövő szerdán a címvédő Barcelonát fogadja.

Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló

Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló
Lomza Vive Kielce (lengyel) - Telekom Veszprém 32-29 (17-12)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!