Január 16-án közli majd a munkáltató a bérfejlesztési ajánlatát. Ez alapján dönt majd a szakszervezet az újabb munkabeszüntetésről.


Egyes városokban eltérő mértékben, de a Volánbusz dolgozóinak 20-40 százaléka már visszajelezte, hogy támogatja a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (Szaksz) bérharcát, és kész sztrájkolni, ha a munkáltató kedvezőtlen béremelési ajánlatot tesz - ezt mondta a Népszavának a szervezet elnöke.

Dobi István szerint az ünnepek alatt lassult a támogatói aláírásgyűjtés, de január elején folytatódik az akció, a tervek szerint január 10-éig, de ha szükséges 16-áig. Azért eddig, mert ekkor közli majd a munkáltató a jövő évi bérfejlesztési ajánlatát.

Dobi azt is hozzátette: abban az esetben adják ki a következő sztrájkfelhívást, ha a 17 ezer autóbusz vezető legalább 60 százaléka egyetért a bérköveteléssel és részt is vesz az esetleges következő munkabeszüntetésben.

Legutóbb december 10-11-én sztrájkoltak a Volánbusz dolgozói. A szakszervezet szerint akkor a munkavállalók körülbelül 65 százaléka támogatta a nyomásgyakorlást. A Volánbusz szerint azonban a teljes dolgozói létszám mindössze 14 százaléka sztrájkolt. A cég azonban azt nem mondta meg, hogy pontosan hány járat maradt ki ezen a két napon.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!