A cég korábban 6-8 százalékos béremelést ajánlott, a szakszervezet azonban a 25 százalékos emelést tartja tárgyalási alapnak. Ha nincs megegyezés, január végén újabb kétnapos sztrájk jöhet.


Eddig 5107 Volánbusz-sofőr írta alá, hogy a munkáltató nem elégséges bérajánlása esetén kész újra sztrájkolni - tudta meg a Népszava a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezettől (SZAKSZ). Január 28-án és 29-én szüntetnék be a munkát.

Dobi István, a szervezet elnöke azt mondta,

A lap emlékeztet, hogy anuár 16-án lesz a MÁV-Volán csoport érdekegyeztető tanács ülése, ahol az erre az évre vonatkozó bérajánlását teszi meg a munkáltató. Korábban 6-8 százalékos béremelést ajánlottak, ez mára 10-12 százalékosra nőtt. A szakszervezet azonban 25 százalékos bérfejlesztést tart tárgyalási alapnak, de Dobi István kijelentette: 20 százalék alá semmiképpen nem megy.

Dobi arról is beszélt: tudomása van arról, hogy más szakszervezeti vezetők ellenük hangolják a munkavállalókat, és azt mondják, hogy ez csak a SZAKSZ bulija.

„A kiharcolt béremelést nemcsak a SZAKSZ tagjai kapják meg, a sztrájk pedig a munkavállalók joga, és ha a dolgozók többsége összefog, egyetlen munkaadó sem dönt mindenki kirúgása mellett”- mondta Dobi István.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!