Állítólag Musk mér meg is egyezett az olasz miniszterelnökkel a küzdelem helyszínéről. Az biztos, hogy még hónapokat kell várni a ketrecharcra a Tesla alapítójának küszöbön álló vállműtétje miatt.


Epikus helyszínen rendezhetik az Elon Musk és Mark Zuckerberg közötti ketrecharcot, írja a The Guardian. A Tesla és a SpaceX alapítója legutóbbi posztja alapján tárgyalásokat folytat az olasz kormányzattal arról, hogy egy jótékonysági rendezvény keretében csaphasson össze az országban a Facebook alapítójával. Úgy fest azonban, hogy a techguruk küzdelmének helyszín biztosan nem lehet a Colosseum és Róma sem.

A két milliárdos ketrecharca először június végén került szóba, amikor Zuckerberg az akkor még Twitter néven futó, Musk érdekeltségébe tartozó mikroblog konkurense, a Threads elindítására készült. A Facebook vezetője a szócsata közben vetette fel egy személyes harc lehetőségét, amit Musk nem utasított el.

Az olasz kulturális miniszter, Gennaro Sangiuliano megerősítette, hogy valóban szóba került az amerikai üzletemberek ketrecharcának megrendezése, de a történelmi helyszínek tiszteletben tartásával jelölhetik ki a helyszínt, ami nem lehet Róma.

Zuckerberg a Threads-en reagált a helyszín hírére, és azt írta, hogy nagyon várja a küzdelmet. Arra kérte követőit, hogy a rendezvénnyel kapcsolatban az ő bejelentéseit figyeljék, mert Elon Musk gyakran előre nem egyeztetett dolgokat közöl.

Musk a héten arról is posztolt, hogy megállapodott Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel a küzdelem „epikus helyszínéről”, majd sokat sejtetően a „gladiátorok” szót posztolta két keresztbe tett karddal együtt. Gennaro Sangiuliano azonban ezt követően zárta ki Rómát a lehetséges helyszínek közül.

Zuckerberg korábban augusztus 26-át javasolta az összecsapás időpontjának. Nemrég Musk bejelentette, hogy kisebb vállműtét vár rá, ami után néhány hónapig lábadozni fog, így az augusztus végi milliárdos ketrecharc szinte biztosan későbbre csúszik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!