Enyhítette a Debreceni Ítélőtábla annak a nyugdíjas nőnek a büntetését, aki négy évvel ezelőtt felmosónyéllel verte agyon a korábban orvosként dolgozó férjét Miskolcon.


Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a nő a korábbi 17 éves fegyházbüntetés helyett 13 év börtönbüntetést kapott, s ennek a kétharmadának kitöltése után bocsátható a leghamarabb a szabadlábra feltételesen.

Az asszony már hosszabb ideje erőszakos magatartást tanúsított a férjével szemben. A szomszédok rendszeresen hallották a hangoskodást, szidalmazást, illetve több alkalommal láttak bántalmazást is.

2018 áprilisában a nő ismeretlen okból a lakásuk fürdőszobájában ismét ütni kezdte a férfit, puszta kézzel és egy műanyag felmosónyéllel. Az ütések többsége a férfi koponyáját érte.

Az erősen vérző férjét aztán a konyhába kísérte, leültette, majd órákkal később a szomszédoktól elkérte a mentők telefonszámát és értesítette őket.

A nő azt mondta a bíróságon, hogy soha nem bántotta a férjét, és nem követte el ezt a bűncselekményt, majd azt kérte, hogy ne zárják őt börtönbe.

A táblabíróság azonban a tárgyi és személyi bizonyítékok alapján megállapította, hogy ő bántalmazta olyan súlyosan a férjét, hogy az belehalt a sérüléseibe. Az ítélőtábla enyhítő körülményként értékelte az asszony idős életkorát és megromlott egészségi állapotát, ezért jelentősen enyhítette a szabadságvesztés időtartamát, illetve annak fokozatát is. Az ítélet jogerős.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!