Vizsgáljuk meg, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre!

A régi családi házaknál gyakran magasak a rezsiköltségek az elavult vagy hiányos hőszigetelés miatt. Jó hír azonban, hogy van megoldás! Minél masszívabb a falazat, annál hatékonyabb lehet a hőszigetelés, ha azzal együtt alkalmazzuk. A 90-es évek körül épült házak még a régi szabványok szerint készültek: 3-4 cm vastag alapvakolatot alkalmaztak a falak mindkét oldalán. Ezeknél a házaknál tehát adott a tömör falazat, és rajtunk múlik, hogy hőszigeteléssel növeljük a hőtároló képességet. Vizsgáljuk meg, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre!

Hőszigetelő rendszerek típusai

A hőszigetelő rendszerek különböző típusai közül választhatunk, amelyek mindegyike más-más előnyökkel rendelkezik:

- EPS hőszigetelő rendszer: A legjobb ár-érték arányú választás a fehér polisztirolos lemez alkalmazása.

- Grafitos hőszigetelő rendszer: 20%-kal vékonyabb, grafitos polisztirol lemezekkel változatlan hőszigetelési eredmény érhető el.

- Ásványi hőszigetelés: Válasszunk ásványi lemezeket, ha a hőszigetelés mellett minimális hangszigetelést is szeretnénk a ház falára.

- PIR hőszigetelés: A PIR extra vékony hőszigetelő lemezekkel nagyfokú hőszigetelő képesség érhető el, ha az építési szabályok vagy a ház adottságai miatt korlátozott vastagságot tudunk csak alkalmazni.

Színvakolat kiválasztása

A vakolatok megfelelő tulajdonságainak ellenőrzéséhez két számot keressünk a termék címkéjén: V (páraáteresztési képesség) és W (vízfelvételi képesség). Az osztályozás 1-től 3-ig terjed, ahol a legalacsonyabb szám a legjobb. Például a Mapei által kifejlesztett Quarzolite Tonachino Pro akril kötőanyagú vakolat V1-W3 besorolással rendelkezik, ami kiváló páraáteresztő és alacsony vízfelvételi képességet jelent.

Újítsa fel házát állami támogatással

1990. december 31. előtt épült a családi háza? Ha igen, Ön igénybe veheti az Otthontámogatási Felújítás állami támogatást. Ismerje meg a támogatással kapcsolatos újdonságokat az otthonfelujitastamogatas.hu weboldalon, itt könnyen igénybe veheti tanácsadók segítségét, és egy gombnyomással építőanyag kereskedőt, valamint hőszigetelő szakembert is választhat !

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!