Egy szeméthalommal teli gyerekszobába zárták be négy gyermeküket, az ajtót pedig még le is láncolták. A kis Máté többször ruha nélkül feküdt a földön, amitől tüdőgyulladást kapott, ebbe halt bele.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, csütörtökön kezdődött azoknak a csepregi szülőknek a pere, akik hónapokon keresztül elhanyagolták, éheztették és bántalmazták a fejlődésben visszamaradt két és fél éves kisfiukat. Máté többször ruha nélkül feküdt a földön, ezért tüdőgyulladást kapott, de nem vitték orvoshoz a szülei, így tavaly februárban meghalt.

Az RTL Híradó által bemutatott képeken az látszik, hogy egy szeméthalommal teli gyerekszobába zárták be a szülők négy gyermeküket, az ajtót pedig még le is láncolták. Csak ételt adtak be nekik, azt viszont már nem ellenőrizték, hogy meg is ették-e.

- ismertette az egyik mentős vallomását a bíró.

Az is kiderült, hogy korábban néhányszor elvitték a szülők gyógytornára a kisfiukat, az egyik gyógypedagógus ekkor észlelte 2021 novemberében, hogy nagyon sovány a gyerek, ezzel kapcsolatban egyeztetett a védőnővel is, aki azonban azt mondta neki, hogy nem alultáplált a kisfiú.

A tragédia előtt körülbelül egy hónappal a családsegítő munkatársai jártak a lakásban, azonban a szennyes edényekből úgy ítélték meg, hogy az anya főz, a gyerekek pedig rendesen fel voltak öltözve. Ahogy később kiderült, látogatásukra a szülők külön felkészültek, még ki is festettek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!