Egy emberi csontvázat találtak a földben egy építkezésen Budapesten, a Rómer Flóris utca és a Margit körút sarkán lévő telken - számolt be róla a 24.hu egy olvasói fotó alapján.

A második kerületi az úgynevezett "Csodaszarvas park" területén egy irodaház épül, az alap kiásásakor kerültek elő a földből a maradványok. Az erről készült képet IDE KATTINTVA nézheted meg.

A portál emlékeztet rá, hogy a Margit Cornert eredetileg 2017-ben adták volna át, de csak idén májusban kezdték el kivágni a fákat a területen.

Őrsi Gergely, a kerület polgármestere azt mondta, a fák magánterületen voltak, műemlékvédelem alatt álló ingatlanon, így az építési engedélyt tudomásuk szerint a Budapest Főváros Kormányhivatal Budavári Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala adhatta meg.

Végül egy kivágásra váró platán megmenekült, miután az épülő irodaház fejlesztője úgy döntött, módosítják a terveket, hogy megmaradhasson a fa. Ehhez azonban az is kellett, hogy a polgármester felajánlotta a cégnek, hogy a szomszédos parkolóhelyen annyi parkolóhelyet kapnak, amennyit a platán helyén építettek volna a mélygarázsban.

hirdetés


hirdetés