A boncolás szerint „súlyos elhanyagoltságba” halt bele a férfi Georgia államban az Egyesült államokban. Független vizsgálat kellett, hogy kiderüljön, mi történt.


A 35 éves Lashawn Thompson halálát "súlyos elhanyagolásból eredő komplikációk" okozták. A Georgia állambeli Atlantából származó Thompson jelentős súlyt veszített - pontosan 32 fontot, ami testsúlyának 18 százalékos csökkenését jelenti - a Fulton megyei börtönben töltött három hónap alatt - írta a Unilad.

Thompsont életében először tavaly június 12-én vitték be a Fulton megyei börtönbe egy szabálysértés miatt. A férfi nem rendelkezett az óvadék letételéhez szükséges pénzzel, így benn tartották. Aztán szeptember 13-án, alig három hónappal a letartóztatása után, a cellájában találtak rá, nem volt már pulzusa.

Thompson holttestét a cellája vécéje fölött összeesve találták meg, a testét teljesen bogarak borították.

Egy független jelentésben azt is megállapították, hogy "43 napra vonatkozóan minimális dokumentációt találtak a feljegyzésekben, amely az ellátásról tanúskodik. A gyógyszeradagolási naplóból kiderült, hogy 2022. augusztus 11. és 2022. szeptember 13. között nem adtak be gyógyszert neki".

Roger A. Mitchell, a Howard Egyetem professzora így folytatta a jelentésében: "Amíg a súlyos fertőzés kialakult, Thompson úr nem kapott lehetőséget fürdésre a börtönben".

A Fulton megyei orvosszakértői hivatal eredetileg "meghatározatlan" halálokot állapított meg Thompson halálának okaként, ezért volt szükség független szakértőre is.

Mitchellt pedig a korábbi NFL-irányító, Colin Kaepernick nonprofit szervezete bízta meg, hogy vizsgálja tovább az ügyet.

Egy minapi sajtótájékoztatón a polgárjogi ügyvéd, Ben Crump azt mondta: "Szeretném jegyzőkönyvbe foglalni: Ez a történelem legsajnálatosabb halálesete és őrizetbe vételi ügye".

Fulton megye seriffje, Pat Labat közleményt adott ki a független boncolási jelentés nyilvánosságra hozatala után.

Ebben ez áll: "Még nem volt alkalmam teljes mértékben áttanulmányozni a független boncolási jelentést. Azonban már a jelentés kiadása előtt is fájdalmasan világos volt, hogy számos mulasztás vezetett Thompson úr tragikus halálához.

A börtön személyzete a felülvizsgálatot követően számíthat komoly következményekre.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!