Valóságos zarándokhellyé vált annak a balotaszállási nőnek a tanyája, aki hétfőn végezte ki brutálisan a kutyáját – írja a Blikk.

Mint azt mi is megírtuk: a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra augusztus 5-én reggel érkezett lakossági bejelentés arról, hogy egy nő kocsihoz kötve egy nagytestű kutyát húz az úton.

Később kiderült, hogy a kutya elszökött, a nő pedig így akarta megbüntetni.

Az esetről Bíró Brigitta a Mancs a kézben Kutyamentő Alapítvány Facebook-oldalán is beszámolt. Azt írja, hogy

az esetet egy "egy állatvédelemben teljesen laikus ember pillantotta meg", a férfi videót is készített arról, ahogy az idős asszony áll a haldokló kutyája felett.

"A nő a vérző lábú ebet fekve húzta hazáig az úttesten" - írja az esetről a police.hu. A Mancs a kézben Kutyamentő Alapítvány egyik önkéntese a történtek után alig két órával érkezett meg a nő tanyájára a rendőrökkel, de már későn: a kutyát addigra eltemette a gazdája. Az állatvédők attól tartanak, a nő élve földelte el a kutyáját.

"Számonkért minket, hogy miért csinálunk ekkora drámát az egészből. Mondta, hogy ő ilyet lóval is csinált már, nem gondolta, hogy a kutyának baja lesz belőle"

- mondták a Blikknek. Azt is elárulták az állatvédők, hogy nekik kellett elmagyarázniuk, hogy amit a nő tett, az bűncselekmény.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>