Bevásárlói rohamra készülnek az áruházláncok a várható áremelkedések miatt, ugyanis sokan valószínűleg megpróbálnak minél többet felhalmozni az árstopos élelmiszerekből.


Az élelmiszerárstop közelgő eltörlése miatt pánikvásárlás alakulhat ki a boltokban, az üzletláncok pedig már készülnek a bevásárlók rohamára – írja a Blikk.

„Augusztus 1. után az eddig árstopos termékeket is be kell vonni a kötelezően akciózott áruk körébe. Ez annyit jelent, hogy a kiskereskedőknek 15 százalékkal a beszerzési ár alatt kell kínálniuk az árucikkeket. Ez elég széles játékteret ad nekik, hiszen beszállítótól függően több áron is megvehetik ugyanazt a terméket” – mondta Tóth Levente, a Bank360 szakértője.

Hozzátette: biztos, hogy jócskán megugranak majd az árak, még ha nem is annyira, mintha nem lenne az akció. Ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy a kereskedők olcsóbban adják majd a korábban megemelt árú termékeket. Tehát a Blikk szerint napok kérdése és kitörhet az újabb felvásárlási láz.

A Blikk megkérdezett két magyarországi üzletláncot, hogy számítanak-e a következő napokban bevásárlói rohamra, és ha igen, hogyan készülnek rá.

„Az árstop eltörlése miatt elképzelhető, hogy emelkedni fog az érintett termékek iránti kereslet, ugyanakkor vállalatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy kiszolgálja a vásárlók igényeit” – közölte a Lidl.

A Spar az árstop eltörlésének bejelentése után a hatósági áras tejekre eddig elrendelt 2 literes vásárlási korlátozást 12 literre emelte. Ugyanakkor Maczelka Márk kommunikációs vezető azt mondta, nem számítanak ellátási problémákra, sem pedig készlethiányra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!