Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy kutyájával együtt nyomtalanul eltűnt egy maglódi vállalkozó. Az 50 éves Pintér Gyulát az autósműhelyében látták utoljára pénteken, azóta nem adott életjelet magáról, már a telefonja sem elérhető.

Később a Bors arról számolt be, hogy Szlovákiában megtalálták a férfi kutyáját. Az állatot a lap információi szerint Léva környékén, két település között bóklászva találták meg a helyiek és a chip alapján sikerült beazonosítani. A vizsla a lap értesülései alapján már visszakerült a férfi családjához. A Bors szerint pedig még azt a Hummert is visszakapta a család, amellyel a férfi elhagyhatta lakóhelyét.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság most a Bors megkeresésére megerősítette, hogy átminősítették a nyomozás státuszát. A férfit csütörtökön még eltűntként keresték, most azonban már bűncselekmény ügyében vizsgálódnak. "A Monori Rendőrkapitányság személyi szabadság megsértése miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen" - írja a lap, majd azt is hozzáteszik, hogy a rendőrség a szlovák hatóságokkal is felvette már a kapcsolatot.

A rendőrség információi szerint a férfi körülbelül 170-175 centiméter magas, átlagos testalkatú, barna, rövid hajú. Eltűnésekor pedig fekete színű szövet pólót, amin Lamborghini felirat látható, valamint egy fekete színű, oldalzsebes nadrágot viselt.

A monori rendőrök kérik, hogy aki a képeken látható férfit felismeri vagy tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen munkaidőben személyesen a Monori Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1/236-28-83-as telefonszámon, továbbá bejelentést tehet az ingyenesen hívható a 06-80/555-111-es ”Telefontanú” zöldszámán vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.