A szigetország kormánya az álhírek és csalások terjedése ellen küzdene így, ami nem tetszik az X (Twitter) tulajdonosának.


Elon Musk „fasisztának” nevezte az ausztrál kormányt, amiért bírság bevezetését tervezik a közösségi média platformjai ellen, ha azokon hazugságot vagy álhírt tesznek közzé – tudósított a The Guardian.

Bár az új törvény nem csak a Musk tulajdonában álló X-re (korábban: Twitter) vonatkozna, úgy tűnik, egyelőre ő vette leginkább magára.

Az ausztrál kormány a közösségi médiával foglalkozó cégeket éves forgalmuk 5 százalékáig terjedő pénzbírsággal sújthatja valótlan tartalmak közzétételéért. A dél-amerikai techmilliárdos mindössze egyetlen szóval reagált a tervezetre az általa birtokolt platformon:

Bill Shorten szövetségi miniszter azonban azt mondta, hogy Musk következetlen a szólásszabadság kérdésében. „Ha az a kereskedelmi érdeke, akkor ő a szólásszabadság bajnoka; amikor meg épp nem tetszik neki, akkor ejti az egészet” – mondta el a Channel Nine reggeli műsorában.

Stephen Jones, az ország vezető kincstárnoka szerint Musk posztja csak egy „ütődött gondolat” volt. Jones az ABC TV-nek elmondta, hogy a kormány félretájékoztatásról és álhírekről szóló új törvényjavaslata „szuverenitásról szól”.

„Akár az ausztrál kormányról, akár a világ bármely más kormányáról van szó, kijelentjük, hogy jogunk van olyan törvények elfogadására, amelyek szavatolják az emberek biztonságát a csalókkal és a bűnözőkkel szemben” – fogalmazott.

– tette fel a kérdést Stephen Jones.

A szövetségi kormány idősügyi minisztere, Anika Wells az ABC Radiónak pedig hozzátette: ő maga még sosem találkozott egy fasisztával sem a kormányban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!