Ahogy több cikkben is beszámoltunk róla, folyamatosak és egyre durvábbak a zavargások Amerikában George Floyd halála miatt. A 46 éves afroamerikai férfi egy rendőri intézkedés után halt meg, miután az egyik egyenruhás percekig a nyakán térdelt. Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki Minneapolisban (itt történt az eset), de már az egész Egyesült Államokra kiterjedt a lázadás.

A Kentucky állambeli Louisville-ben is összecsaptak a tüntetőkkel a rendőrök, akik a helyszínről tudósító újságírókat sem kímélték.

Az egyik helyi tévécsatorna riporternőjét élő adásban lőtték meg paprikatölténnyel. Bár a kamera akkor pont nem őt mutatta, de a háttérből hallatszik, ahogy a nő egyszer csak felsikolt és kiabálni kezd: "Meglőttek!"

Az operatőr pedig felvette, ahogy az egyik rendőr feléjük szegezi a fegyverét.

hirdetés

Nem ez az első eset, hogy egy helyszínről tudósító újságírót is kinéztek maguknak a rendőrök. Omar Jimenezt, a CNN riporterét élő adásban le is tartóztatták, hiába mondogatta, hogy ő újságíró és a tévéstábbal van. Rajta kívül egy operatőrt és egy producert is őrizetbe vettek.



hirdetés