Patthelyzet alakult ki szivárványos karszalag miatt a sportújságíró és a rendőr között az éjszaka közepén a sivatagban.


Éppen a focivébé egyik helyszínén forgatott hétfőn egy dán tévériporter, amikor katari rendőrük felszólították a szivárványos karszalag levételére, írja a Mirror. Jon Pagh és az operatőr a dán válogatott szállása előtt dolgoztak, amikor a semmiből megjelentek a rendőrök.

A sportújságíró és az egyik rendőr közötti beszélgetés alatt sem állították le a kamerát. Pagh azt mondja, hogy tiszteli a rendőr álláspontját, de nem érti, miért kellene levenni az LMBTQ-közösség egyenjogúsága mellett kiálló szimbólumot. Amikor rákérdez, hogy a színe miatt esetleg, a rendőr igennel felel, majd megpróbálja eltakarni a kamerát.

A jelenetet itt lehet megnézni:

A riporter később a dán Tipbladetnek elmondta, hogy Katarban óvatosnak kell lenni az aktistáknak, és nem szabad szándékosan provokálni a helyieket. Hétfőn még ő sem sejtette, hogy a karszalag viselésével bárkit provokálna. Számára a szivárványos karszalag épp olyan kiállás, mint amit a FIFA is képvisel az emberi jogok tiszteletben tartásával kapcsolatban.

Csak remélni tudja, hogy a számára teljesen hétköznapi viseletet senki nem fogja fel szándékos provokációként az arab országban. Jon Pagh szerint már csak azért is teljességgel érthetetlen az eset, mert az éjszaka közepén, a várostól 30 kilométerre a sivatagban dolgoztak épp.

Az idei világbajnokságot rendező Katarban törvény tiltja a homoszexualitást. A FIFA hétfőn büntetést helyezett kilátásba azoknak a csapatkapitányoknak, akik a szivárványos karszalag viselését tervezték a meccseken. A helyzet odáig fajult, hogy a német szövetség egyik szponzora már ki is hátrált a DFB mögül, ami miatt a nemzetközi Sportdöntőbíróság elé kerülhet az ügy:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!