Az egyház püspökei nyílt levélben ismerték el, hogy ellenséges vagy homofób volt néhány megnyilvánulás.


Hivatalosan bocsánatot kért az anglikán egyház az LMBTQ-közösség tagjaitól a „szégyenteljes” bánásmód miatt, írja a LADbible. A nyílt levélben elismerik, hogy a közösséghez tartozókat „elutasították vagy kirekesztették”, miközben „üdvözölve és megbecsülve” kellene érezniük magukat.

A pénteken nyilvánosságra hozott levél alapján „szégyenteljesnek” tartják, hogy a gyülekezetekben időnként ellenséges vagy homofób bánásmódban részesültek ezek a hívők vagy nem hívők. A püspökök által aláírt bocsánatkérésben úgy fogalmaznak, hogy „kudarcot vallottak”, amiért „nem úgy szerettek, ahogy Isten szeret, és ez mélységesen helytelen”.

Az egyház püspökei a levelet azzal zárják, hogy „nyilvánosan és egyértelműen megerősítik”: az LMBTQ-közösség tagjait „üdvözölik és megbecsülik”, hiszen „mindannyian Isten gyermekei vagyunk”. A hivatalos bocsánatkérésre azután került sor, hogy az egyház ezen a héten bejelentette:

Az egyház fő vallási vezetője, a canterbury érsek szerint a javaslatok „egyesek számára túl messzire mennek, mások számára pedig közel sem elég messzire”. Justin Welby üdvözölte „a szexualitás, a kapcsolatok és a házasság kérdéseivel kapcsolatos nézetek sokféleségét”, egyúttal nyomatékosította, hogy az anglikán egyház minden keresztényt szívesen lát soraiban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!