Az ellenzéki pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) szerint a kormány hétfőtől több százezer óvodást, alsó tagozatos diákot, szülőt és tanítót tesz ki a koronavírus harmadik, egyben legveszélyesebb hullámának. Mindezt úgy, hogy a frissen beoltott pedagógusoknál még nem alakult ki a teljes védettség, a betegek, kórházban ápoltak átlagéletkora csökken, egyre több fiatal kapja el a betegsége, és küzd súlyos tünetekkel.

Koronavírus - Még több hír a témában

Egy kutatás szerint a COVID-19 nyolcszor nagyobb eséllyel okoz vérrögöt, mint az AstraZeneca vakcinája

Az NNK szerint mindenkit boncolni kell, aki az oltást követő egy hónapon belül halt meg

Mint írták, ha úgy nyitnak az óvodák, iskolák, hogy nem megfelelő a pedagógusok védettsége, nagyobb az esélye a vírus terjedésének, így a szülők is sokkal kitettebbek a fertőzésnek, mert sok esetben még nem kapták meg az oltást.

Felidézték, Maruzsa Zoltán államtitkár szerint az a megoldás, hogy az intézményvezetők engedélyezik a gyerekek távollétét, ha a szülők tartanak attól, hogy gyermekük hazaviszi a vírust.

Ez azonban hazárdjáték, Orbán Viktor a tanárokra és a szülőkre hárítja a felelősséget. A fertőzöttek és a halottak magas száma miatt a kormánynak kellene döntenie az online oktatás teljes körű fenntartásáról.

A hat együttműködő ellenzéki párt felszólítja a kormányt, hogy ne játsszon több százezer magyar életével, vonja vissza az óvodák és iskolák hétfői nyitásáról szóló döntését!

Úgy vélik, Orbán Viktor a magának megrendelt közvélemény-kutatások alapján hozza meg járványügyi intézkedéseit, politikai alapon, teltházas focimeccseket kergető álmai alapján dönt. Mint írták, a nyitásról az aktuális járványadatok alapján, azt követően kellene dönteni, ha minden azt kérő pedagógus megkapta már a második oltást és eltelt a védettség kialakulásához szükséges idő.

Ha már a magyarok munkáját és megélhetését nem tudták megvédeni, legalább az egészségüket ne tegyék kockára!

Kapcsolódó

Ellenzi az iskolák újranyitását a tanárok döntő többsége

A 21 Kutatóközpont és a Pedagógusok Szakszervezete közös kutatásából az is kiderült, hogy a tanárok nemcsak magukat, hanem a diákjaikat is féltik a hétfőn induló jelenléti oktatásban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!