Egy férfi, akit a hétvégén az észak-karolinai rendőrök üldöztek, ellopta egy tévéhíradó autóját, majd szemből beleszáguldott egy rendőrségi járőrkocsiba - közölte az elkötött közvetítőkocsit tulajdonló WRAL televízió riportja alapján a New York Post.


A 19 éves Marcus Brown egyike volt annak a négy férfinak, aki szombaton a rendőrök elől menekült a vidéki Pittsboróban, amikor szombaton odalépett a WRAL riporteréhez és fotósához - és egy köteg pénzt ajánlott fel cserébe azért, ha elviszik egy benzinkútra - derül ki a tudósításra kiküldött riporter, Keenan Willard által Twitteren megosztott lenti műsorrészletből.

(A videón negyedénél a baleset végeredménye is megtekinthető.)

"That guy just stole my car."

I went live on @WRAL to break down the moment last night when an armed and dangerous fugitive in Chatham County stole my work truck and crashed into a State Trooper's vehicle.

Take a listen: pic.twitter.com/CVmPUChblL

- Keenan Willard (@KeenanWRAL) July 5, 2021

Azt mondtuk, hogy ezek mindketten híradó egységei, és nem tud velünk jönni, mert nem nincs dolgozói kártyája. Ez tényleg csak egy ürügy volt, és reméltük, elmenekül tőlünk

- mesélte a riporter. "Úgy tűnt, egyetértett, és elindult" - folytatódik az élménybeszámoló - "aztán beugrott a kocsimba, beugrott az anyósülésre, és elhúzott a 64-es úton, egyszerűen lelépett. Mindketten sokkos állapotban voltunk."

De egy közeli rendőr üldözőbe vette, és Brown aznap már a második autósüldözésbe keverte bele magát. Ez mindössze öt percig tartott, aztán frontálisan nekicsapódott egy rendőrautónak - közölte a tévétársaság.

A WRAL helyszíni tudósítói négy férfi miatt érkeztek a helyszínre, akik korábbán meglógtak az őket üldöző rendőrök elől. A floridai Jacksonville-ből származó elkövetők állítólag 150 kilométer per órás sebességgel menekültek egy olyan úton, ahol csak százzal lehetett volna menni.

A négy férfi az üldözés után otthagyta az első autót, ami a környék lezárását és nagyarányú rendőri jelenlétet hozott magával. A WRAL információi alapján mindannyiukat letartóztatták szombaton és vasárnap.

Brownt az autó ellopásával, szökéssel és tömegpusztító fegyver birtoklásával vádolták meg - közölte a tévéállomás.

Társait, a 24 éves Adrian Loweryt, a 19 éves Caleb Sheffieldet és az első autó meg nem nevezett negyedik utasát - akiről csak annyit lehet tudni, hogy fiatalkorú - szintén letartóztatták.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!