Egy ötéves kisfiú vezette azt az autót, amit azért állítottak meg a rendőrök hétfőn délután, mert alig ötven km/órás tempóban haladt egy autópályán, a sofőrnek pedig látványosan nagy nehézséget okozott, hogy a járművét a sávon belül tartsa - írja egy helyi hírportál.


One of our Troopers in Weber Co. initiated a traffic stop on what he thought was an impaired driver. Turns out it was this young man, age 5, somehow made his way up onto the freeway in his parents' car. Made it from 17th and Lincoln in Ogden down to the 25th St off-ramp SB I-15. pic.twitter.com/3aF1g22jRB

- Utah Highway Patrol (@UTHighwayPatrol) May 4, 2020

Az intézkedő rendőrök meg voltak győződve róla, hogy egy ittas, vagy kábítószer hatása alatt álló sofőrrel van dolguk, így nem is lehetett volna nagyobb a meglepetésük, amikor meglátták a volán mögött a kisfiút. Később kiderült, hogy a gyerek otthon egyszerűen leakasztotta a helyéről a szülei autójának kulcsát, bepattant a kocsiba, és útnak indult. Azt mondta, Kaliforniába akart menni, hogy egy Lamborghinit vegyen.

A rendőrök a szülőktől megtudták, hogy a kisfiúnak van egy nővére, aki Kaliforniában él. A gyerek nagyjából öt percnyi autóútra lakik az autópályától, és pénzt is vitt magával az autóvásárláshoz. Három dollár volt a pénztárcájában.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!